Utazás kinyomtatott jegy nélkül

A VOLÁNBUSZ / Eurolines Hungary-nál jegyet vásárolt utasoknak lehetősége van arra, hogy bizonyos vonalakra / járatokra szóló menetjegyüket mobil eszközön (pl okostelefon, tablet, stb.) mutassák be PDF formátumban az autóbuszra történő felszálláskor a gépkocsivezetőnek, és így kinyomtatott jegy nélkül utazhassanak. 

Az érintett vonalak / járatok: 

A Budapest-Bécs és Budapest-Zágráb vonalakon történő utazások esetében is lehetőség van a VOLÁNBUSZ nemzetközi pénztárában, illetve a FLIXBUS-nál vásárolt menetjegyek okoseszközön történő bemutatására. 

A kinyomtatott jegy nélküli utazás lehetőségéről az online vásárolt menetjegyet tartalmazó e-mailben is adunk tájékoztatást. 

Kérjük, hogy ügyeljenek a mobileszköz kellő töltöttségére, ugyanis a PDF formátumú menetjegyet, azon belül is a rajta szereplő QR kódot elektronikus formában az utazás teljes időtartama alatt meg kell tudniuk mutatni az azt kérő hivatalos személynek. 

A VOLÁNBUSZ nemzetközi pénztárában és utazási irodai partnereinél menetjegyet vásárló utasok továbbra is megkapják kinyomtatott formában menetjegyüket, ugyanakkor kollegáink az ezeken levő QR kódokat is leolvassák beszálláskor. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy jelenleg csak a fent felsorolt járatokon tudjuk lehetővé tenni az új jegybemutatási lehetőséget. Többi járatunkon továbbra is kötelező a menetjegy kinyomtatott formában történő átadása a gépkocsivezetőnek. 

Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy módosításhoz és visszaváltáshoz továbbra is a kinyomtatott menetjegyet kell átadni a segítségükre levő alkalmazottnak. 

Reméljük, hogy fenti lehetőség örömükre szolgál, és megkönnyíti utazásukat