Bécs

AUSZTRIA - BÉCS

Bécs évszázadokon keresztül a Közép-Európa történelmét meghatározó Habsburg Birodalom központja, a nagyhatalmú Habsburg család székhelye volt.  A város ennek a történelmi örökségnek köszönheti reprezentatív épületeit, a széles sugárutakat és az elegáns parkokat. A császárváros olyan zenészeknek és képzőművészeknek adott otthont, mint Beethoven, Mozart, Brahms, Klimt vagy Schiele, akiknek művészi hagyatékát ma is hűen és magas színvonalon őrzik a város koncerttermei, múzeumai. 

Magyarország története ezer szállal kapcsolódik Bécshez, nem csoda, hogy számos korból találunk magyar vonatkozású emlékeket a városban. A Hofburg kincstárában őrzik például Bocskai István erdélyi fejedelem török szultántól kapott koronáját.

Firenze Firenze 

Fontosabb látnivalók Bécsben

Hosszú hétvégék Európában

Utazási tanácsok, tippek

Bécset gyalog sem lehetetlen felfedezni, de időnként érdemes használni a város egyszerűen átlátható busz-, villamos-, és metróhálózatát. Különösen szép útvonalon, a Ring körúton közlekedik az 1-es és a 2-es villamos. Tömegközlekedési napijegy (1 vagy 2 napra, Bécs VOR100-as zónába) Budapest, Népliget autóbusz-pályaudvar nemzetközi pénztárában is megvásárolható a nemzetközi autóbuszjegyhez kiegészítésként.

Járatinformációk

A VOLÁNBUSZ / FLIXBUS járatai naponta többször közlekednek. A WI-FI-vel felszerelt, kényelmes autóbuszokkal kevesebb, mint 3 óra alatt Bécsben lehet.

Az autóbuszok Budapestről, a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

A VOLÁNBUSZ / FLIXBUS által egész évben és naponta közlekedtetett járatokon kerékpárját is szállíthatja, melynek részleteiről honlapunkon tájékozódhat. 

Menetrend és bécsi megállóhely térképen

2016. június 1-ig